torstai 2. elokuuta 2012

Porkkanakakku



Uuden blogimme ensimmäinen luomus on valmistunut! Kesäkuun keittiöremontti ja sitä seurannut sekasortoinen en-tiedä-missä-on-siivilä-enkä-myöskään-miksi-kattilakaapissa-on-jäätelökone-aika on vihdoin saatu päätökseen ja jauhot, sokeri ja kakkuvuoat ovat löytäneet tiensä takaisin keittiöön. Kasa porkkanoita innoitti meitä pitkästä aikaa tekemään porkkanakakkua eiliseen olympiakisakatsomoon - erityisesti uintia seuratessa tarvittiin "oikeaa" ruokaa silmänruoan lisäksi ;)

4 kananmunaa
3,5 dl sokeria
2 dl öljyä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
6-8 dl porkkanaraastetta
0,5 dl appelsiinimehua
(0,25 dl kookoshiutaleita)
1,5 tl kanelia
1,5 tl kardemummaa

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Samalla sekoita keskenään venhäjauhot, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma (lisättiin myös hippunen suolaa). Lisää muna-sokerivaahtoon öljy  ja sekoita hyvin. Sekoita seuraavaksi joukkoon kuivat aineet, ja viimeiseksi porkkanaraaste ja appelsiinimehu. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175-200-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.

Kakun ollessa uunissa sekoitimme kuorrutteen, johon laitoimme 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 3,5 dl tomusokeria, 1 rkl sitruunamehua, 1 rkl appelsiinimehua ja 1 tl vaniljasokeria. Levitä kuorrute hiukan jäähtyneen kakun päälle. Koristeena käytimme paahdettuja mantelilastuja (paahtaminen käy nopeasti puhtaalla, kuumalla pastinpannulla). Kakku on hyvää heti syötynä, mutta vielä parempaa ja mehevämpää seuraavana päivänä!

-Ekku ja Ansku-

1 kommentti:

  1. Mun täytyy kokeilla tätä!! Tekee niin mieli porkkanakakkuu!
    -Wilma

    VastaaPoista